Sint bij DSM Biologics

Verslag van de Sint en zijn Pieten bij DSM Biologics

DSM Biologics is een bedrijf uit Hoogkerk. Het is een farmaceutisch bedrijf waar actieve ingrediënten voor medicijnen worden gemaakt. Er werken ongeveer 110 mensen. Het bedrijf bestaat sinds 1986 en oorspronkelijk opgezet in een studentenflat in het centrum van Groningen. Door uitbreidingen en overnames heten we nu DSM Biologics. Ons huidige locatie de Zuiderweg 72/2 in Hoogkerk.

De personeelvereniging organiseert het bezoek van Sinterklaas aan ons bedrijf en het is dit jaar al weer de 4de keer op rij.
We doen daarbij als personeelsvereniging een beroep op een aantal vrijwilligers (5). Deze vrijwilligers zorgen o.a. voor de cadeautjes, hapjes en drankjes, geluidsinstallatie, muziek en het versieren van de zaal. Natuurlijk worden Sinterklaas en 3 zwarte Pieten uitgenodigd om ons te komen bezoeken.

Het totale bezoek duurt ongeveer 2 uur en tijdens het bezoek ontmoet Sinterklaas ongeveer 40 kinderen. Ze komen in kleine groepjes bij de Sint er wordt dan een klein gesprekje gevoerd (informatie wordt door de ouders vooraf doorgegeven) en ze krijgen een cadeau van Zwarte Piet.

Aangezien het ontmoeten van al deze kinderen de nodige energie vergt van de Sint en de kinderen, word dit afgewisseld door een diversiteit aan andere activiteiten zoals muziek draaien, liedjes zingen, dansen, knutselen en tekenen.

De gehele regie van die middag ligt in handen van de spreekstalmeester. Hij zorgt dat het vooraf afgesproken en doorgesproken programma wordt gevolgd.
Onderdelen van het programma zijn: Ontvangt van Sinterklaas en de zwarte Pieten, het naar voren roepen van de kinderen, draaien van muziek en aankondigen van de activiteiten, uitreiken van een prijs voor de beste tekening of knutselwerkje en ten slotte het uitzwaaien van Sinterklaas en de zwarte Pieten.

We zijn destijds op zoek gegaan naar een adres waar we kleding konden huren en ons konden laten schminken. Door hier en daar te vragen zijn we terechtgekomen bij Frans Koopal in Groningen en we zijn daar nooit meer weggegaan. We zijn namelijk zeer tevreden hoe het wordt georganiseerd, er zijn vakbekwame mensen aan het werk, de pakken zijn schitterend en het is altijd erg gezellig. Kortom als het weer zover is lijkt het alsof het net of je er kortgeleden bent geweest terwijl het ondertussen al weer een jaar is geleden.