Sint op de Petteflet

Elk jaar is de viering van Sinterklaas op de Petteflet een groots feest van en voor de kinderen. Al weken van tevoren wordt de klas versierd, worden de liedjes geoefend en doen we extra lief tegen elkaar (stel je eens voor dat je STOUT bent. Sint ziet ALLES!!!) Er is een drukke correspondentie tussen Sinterklaas en de kinderen. De momenten waarop we post ontvangen van de Post – Piet zijn erg spannend; weet Sint de school te vinden? Is hij de weg kwijt? KOMT HIJ WEL? Er worden wegwijzers geplaatst, kaarten en routebeschrijvingen gemaakt en een enkeling verft met geel en zwart een “Hier moet je zijn” aanwijzing op de allerhoogste ramen. Het moet goed komen! Ook het weerbericht wordt nauwlettend in de gaten gehouden: als er maar geen weeralarm afgegeven wordt!

Dan komen de Rommelpieten op bezoek en een doodgewone dag verandert in chaos: midden in de klas is een kasteel gebouwd van alle stoelen, kasten en tafels, erbovenop balanceert vervaarlijk de stoel van de meester. Met de groepsplant erop … De rollen wc-papier zijn gebruikt om het geheel feestelijk te verpakken en overal in het rond liggen de vakkundig rondgestrooide boeken, schriften, peperclips , pennen en knuffels. De juffen en meesters kijken stilzwijgend naar hun anders zo netjes opgeruimde klaslokalen en krijgen bijna een zenuwinzinking… Jieppie!
Met zoveel opgekropte emoties en hooggespannen verwachtingen is het erg belangrijk dat Sint en zijn Pieten er op de Grote Dag goed uitzien. Koopal verzorg al jaren de schmink en de kostuums voor de Sinterklaasviering op de Petteflet en elk jaar ziet het resultaat er prachtig uit. Met zo’n oplettend en toegewijd publiek moet dat ook…