Vergoedingen

De meeste verzekeringen vergoeden (een deel) van uw haarwerk. Mocht dit niet zo zijn dan kunt u contact opnemen met de Sociale Dienst. Door de diversiteit in haarwerken heeft Frans Koopal voor elk budget wel een haarwerk.

Verzekering
Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet krijgt u via uw zorgverzekeraar een vergoeding voor uw haarwerk, mits uw eigen risico is opgebruikt. De vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en de manier waarop u verzekerd bent. Het is dus verstandig om van tevoren bij uw zorgverzekeraar te informeren naar de hoogte van de vergoeding. Download het overzicht met vergoedingen voor 2019 (drukfouten voorbehouden).

Bijdrage Sociale Dienst
Mocht er sprake zijn van een eigen bijdrage en bent u niet in staat deze te betalen, dan kan de Sociale Dienst eventueel een bijdrage leveren. Hiervoor dient u echter zelf contact op te nemen met de Sociale Dienst in uw woonplaats.

Aanvragen en declareren
De aanvraag voor een vergoeding werkt als volgt:

  1. U vraagt aan uw behandelende arts een verwijsbrief voor een postiche/pruik.
  2. Neem de verwijsbrief mee en informeer voor die tijd bij uw zorgverzekeraar naar de vergoeding en/of hoe u verzekerd bent. Neem het pasje van uw zorgverzekering mee.
  3. Met de machtiging en de nota van de postiche/pruik kunt u een vergoeding van uw zorgverzekeraar krijgen. Hoe u uw vergoeding ontvangt is per verzekeraar verschillend. U kunt ook de machtiging bij Frans Koopal achterlaten, dan zorgen wij voor verdere afhandeling. U betaalt bij aanschaf van een haarwerk aan Frans Koopal Haarwerken meestal alleen uw eigen bijdrage.

Aantal Haarwerken
Afhankelijk van uw zorgverzekeraar heeft u recht op één haarwerk/pruik per jaar en eventueel een reserve/wissel pruik. Voor exacte informatie over deze regeling kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.

Mocht u er zelf niet uitkomen, dan kijken we graag met u mee en helpen we u verder.